Donyell Malen trots na vijfklapper: ‘Dit is heel erg mooi’

15 september 2019

BSR Agency

Wat hij precies met de wedstrijdbal gaat doen, weet Donyell Malen nog niet, maar dat het ding na zijn vijfklapper tegen Vitesse een mooi plaatstje krijgt is wel zeker. ,,Ik had hem toevallig aan mijn voet toen de scheids affloot. Dan neem ik hem wel mee naar huis, ja”, zei de uitblinker grijnzend na afloop.


5 keer scoren in 1 wedstrijd. Het is ongekend. In de historie gingen Coen Dillen (in 1959) en Bert Theunissen (in 1964) de huidige aanvaller van PSV voor. Toch was het voor Malen ook weer niet helemaal nieuw. ,,In de jeugd heb ik het weleens gedaan, in de D2 ofzo. Toen heb ik er nog meer dan 5 gemaakt”, glunderde Malen. Natuurlijk vond hij deze vijfklapper wel de mooiste. En vooral de 1e goal. ,,Dat was de mooiste, daar hebben we ook op getraind. Dat-ie er dan ook zo in gaat, is dat alleen maar mooi”, zei Malen, die ook 2 strafschoppen benutte.

Oranje of PSV?
Het jongensboek van Malen kan zo langzamerhand geschreven gaan worden, nadat hij vorige week ook al zijn debuut maakte voor Oranje. En hoe: ook toen scoorde de PSV’er, maar dan tegen Duitsland. Wat nou mooier was? De wedstrijdbal tegen Vitesse of zijn eerste shirt van Oranje? ,,Ik denk dat beide momenten heel mooi zijn. Het Nederlands elftal is iets waar je als jong jongetje van droomt. Maar dit is ook iets wat heel erg mooi is.”