Door coronacrisis: FC Barcelona gaat stadion nog even niet verbouwen

6 augustus 2020

EPA

De opleveringsdatum van de renovatie en uitbreiding van het stadion van FC Barcelona, Camp Nou, is uitgesteld tot minimaal 2025. Dat heeft mede te maken met het coronavirus, zei financieel directeur Jordi Moix.


FC Barcelona wil onder meer de capaciteit verhogen van 99.000 naar 105.000 en een dak plaatsen. Het plan werd in 2014 goedgekeurd en de werkzaamheden zouden in 2017 beginnen. Volgend jaar had het stadion al af moeten zijn.

Corona
Volgens Moix is de politieke situatie in de stad er verantwoordelijk voor dat de werkzaamheden in 2017 nooit zijn begonnen. Daar komt volgens hem de coronacrisis nu nog bij. Toch komt van uitstel geen afstel, beweert Moix. ,,Als we de financiering voor dit seizoen goedkeuren en volgende zomer op volle toeren beginnen met de bouw, kunnen we over 4 jaar in het vernieuwde stadion spelen”, zei Moix in de krant La Vanguardia.

600 miljoen euro
Met de renovatie en uitbreiding is ongeveer 600 miljoen euro gemoeid. Concurrent Real Madrid is wel begonnen met de renovatie van het stadion en Atlético Madrid liet enkele jaren geleden zelfs een nieuw onderkomen bouwen.