Dopingzondaar Nasri in hoger beroep nog harder gestraft

2 augustus 2018

AFP

Samir Nasri mag pas aan het einde van dit jaar weer voetballen. De schorsing van de Fransman is na hoger beroep verhoogd tot 18 maanden.


De straf gaat met terugwerkende kracht, per 1 juli 2017, in. Dat betekent dat Nasri nog een klein half jaar niet mag spelen.

Doping
De 31-jarige middenvelder werd in februari door de Europese voetbalbond UEFA voor een half jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. Hij bleek in februari 2017 tevergeefs een medisch attest met terugwerkende kracht te hebben aangevraagd.

Infuusbehandeling
De UEFA wees dat verzoek af, waarna Nasri naar het sporttribunaal CAS stapte. Ook daar vond hij geen gehoor waarna de UEFA de straf uitsprak. Volgens Nasri's advocaat is de positieve test het resultaat van een infuusbehandeling die hij tijdens een vakantie in 2016 in Los Angeles onderging, nadat hij daar ziek was geworden en had moeten overgeven. Hij voetbalde in die tijd op huurbasis voor Sevilla.

Geen club
Nasri zit sinds januari van dit jaar zonder club nadat zijn contract bij het Turkse Antalyaspor was ontbonden. "Samir Nasri mag vanaf 1 november 2018 weer trainen en voetballen'', aldus de UEFA.