Dumfries baalt van offday: ‘We moeten er vooral van leren’

20 oktober 2019

BSR Agency

Denzel Dumfries probeerde zaterdagavond de rust bij PSV te bewaren. Toch kwam de 3-0 nederlaag bij FC Utrecht hard aan bij de rechtsback.


,,Dit is een hele bittere pil die we moeten slikken, zeker als je ziet wat er allemaal in de wedstrijd gebeurd is. Dit is verschrikkelijk balen", zei de international van Oranje, die daarmee doelde op het ongelukkige wedstrijdverloop. PSV was in de 1e helft zeker gelijkwaardig aan Utrecht. Beide ploegen kregen geen enkele echte kans. Een doelpunt van Sander van de Streek, waarbij Timo Baumgartl zich makkelijk liet aftroeven, veranderde het duel na rust. Viergever kreeg halverwege de 2e helft een rode kaart en niet veel later moest ook Hendrix vertrekken.

Offday
Even vergeten waren de laatste 3 competitiewedstrijden, waarin PSV liefst 11 keer scoorde, en de goede prestaties in de Europa League. "Ik denk dat we goed bezig waren, we waren op de goede weg", zei Dumfries. ,,We hadden een offday vandaag en waren niet scherp genoeg. Vanaf het begin waren we niet vast genoeg aan de bal. We probeerden niet genoeg de ruimtes te bespelen. Daardoor lieten we Utrecht in leven. Dan verlies je hier."

Sleutelmoment
Na het doelpunt van Van de Streek geloofde Dumfries nog wel in een goede afloop. ,,Door enkele momenten verliezen we deze wedstrijd. Het sleutelmoment was denk ik de rode kaart van Viergever. Ze doen het allebei niet expres, ze waren twee keer te laat", aldus de rechtsback. ,,Met 9 man probeerden we nog iets te forceren en we hoopten dat ergens nog een balletje goed zou vallen. Helaas pakte het niet zo uit. Deze wedstrijd hoeven we van mij niet direct te vergeten, we moeten er vooral ook van leren. We moeten niet in de war raken en als team dicht bij elkaar blijven."