Dusan Tadic gaat deze winter niet naar Barcelona en dit is waarom

28 januari 2020

BSR/Orange Pictures
dusan-tadic-barcelona

Heel even was er sprake van dat Ajax 1 van z'n belangrijkste spelers plots zag vertrekken. Niemand minder dan FC Barcelona leek interesse te hebben in Dusan Tadic, maar de Amsterdammers waren er snel bij om dat gerucht de kop in te drukken.


Barcelona en Valencia waren lang in onderhandeling over een transfer van spits Rodrigo. Hij zou de geblesseerde Luis Suarez moeten vervangen, maar die transfer liep op de klippen. En dus ging Barcelona plots kijken naar Ajax, waar Dusan Tadic als ervaren kracht misschien naar Camp Nou moest komen.

In Amsterdam waren ze er als de kippen bij om daar een stokje voor te steken. Volgens AD-clubwatcher Freek Jansen is de clubleiding van Ajax hier mordicus op tegen. Reden? Er mogen tussentijds geen basisspelers vertrekken. En dus kunnen de fans van de regerend landskampioen opgelucht ademhalen.

UPDATE!
Nog een kleine toevoeging. Barcelona blijkt volgens bronnen van de 'Krant van Wakker Nederland' bij inderdaad inderdaad een poging te hebben gedaan om Tadic te halen. Het zou gaan om een huurdeal van 6 maanden, maar dat is door de directie van Ajax snel afgewezen.