Een werkloze voetballer heeft weinig te eisen

30 juli 2014

Een werkloze voetballer heeft weinig te eisen

SITTARD - Talloze Nederlandse voetbalprofs proberen zich ook deze zomer naar een contract te worstelen. Zomaar even ergens voor 3 jaar tekenen is er niet meer bij. Zeker niet in de eerste divisie. Het spelersaanbod is groter dan de vraag en profclubs werken met marginale budgetten.  

Bestuurders voeren structureel een strijd op leven en dood om de begroting weer voor een jaar sluitend te krijgen. De hand blijft op de knip. Stevig zelfs. 

„Het is tegenwoordig allemaal erg moeilijk”, legt Niels Vorthoren uit. De 26-jarige oud-speler van onder meer Willem II en Den Bosch is bij MVV op proef. „Je hebt als werkloze speler heel weinig te eisen. De clubs hebben de macht op dit moment."

Zijn contract bij Excelsior liep medio 2013 af. „Ik besloot verder te kijken, maar de aanbiedingen die ik vervolgens kreeg, waren zoveel langer dan wat ik gewend was, dat ik het risico nam om af te wachten. Dat pakte slecht uit. Een halfjaar zat ik zonder club en ook in de winterstop bleven aanbiedingen uit waardoor ik uiteindelijk in de topklasse bij VV Capelle ben gaan spelen.”