Eerste nederlaag Roda JC

25 augustus 2014

Eerste nederlaag Roda JC

RIJSWIJK (ANP) - Het gedegradeerde Roda JC heeft maandagavond tijdens de vierde speelronde de eerste nederlaag in de Jupiler League geïncasseerd. De Limburgse ploeg ging in en tegen Volendam met 3-0 onderuit. Voor de thuisploeg kwamen Brandley Kuwas en Henny Schilder in de eerste helft tot scoren. Na de pauze trof Guyon Philips doel.

FC Volendam kwam door de ruime zege op 9 punten, evenveel als Roda JC. De Limburgse club beëindigde het duel met 10 man na de tweede gele kaart voor Crescendo van Berkel in de 84e minuut.

Sparta liet eveneens de eerste punten liggen. Het thuisduel met Helmond Sport eindigde in 0-0. De Rotterdammers belandden op 10 punten. NEC (9 punten) kan bij winst dinsdagavond op Jong PSV alleen aan kop komen.

Denswil

Achilles'29 pakte de eerste punten, tegen Jong Ajax nog wel. De ploeg uit Groesbeek zegevierde met 3-2 dankzij een treffer diep in de extra tijd van Thijs Hendriks, die daarna nog met zijn tweede gele kaart uit het veld werd gestuurd. Ajacied Stefano Denswil kreeg in de 82e minuut, bij een stand van 1-2 in het voordeel van de Amsterdammers, de rode kaart. Nadien sloeg de thuisclub nog verrassend toe. Voor Jong Ajax kwamen Ricardo Kishna en Queensy Menig tot scoren.

MVV won met 2-1 bij Jong FC Twente. Mark Veldmate maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt namens de Limburgers. Ook VVV-Venlo pakte 3 punten in een uitwedstrijd: 2-3 bij FC Oss. Abdelaziz Khalouta bezorgde de Limburgers in de laatste minuut de zege.

De Graafschap speelde met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk.