Einde van een tijdperk: Vincent Kompany vertrekt na 11 jaar bij City en maakt verrassende overstap

19 mei 2019

Vincent Kompany houdt het voor gezien bij Manchester City. Dat maakte de 33-jarige Belg zondag zelf bekend via de sociale media. De aanvoerder van City speelde zaterdag zijn laatste pot in de gewonnen FA Cup-finale tegen Watford: 6-0. Het betekende de 12e prijs in Engelse dienst voor Kompany.


Via een open brief op Facebook kondigde Kompany zondag zijn afscheid aan. "We hebben een fantastisch seizoen afgesloten. Mijn 11e als een 'Blue'. En ik kan niet geloven dat ik dit schrijf... maar dit was ook mijn laatste als speler van City. Manchester City heeft me alles gegeven en ik heb geprobeerd zoveel mogelijk terug te geven."

Kompany werd in 2008 onderdeel van City, nadat de Engelsen hem overnamen van HSV. De Belg veroverde 4 landstitels, 2 keer de FA Cup, 4 keer de League Cup en 2 keer het Community Shield. Door blessures stond de verdediger de afgelopen jaren heel wat wedstrijden aan de kant. Dit seizoen speelde Kompany 17 wedstrijden in de Premier League. In totaal droeg hij 360 keer het shirt van City, waarin hij 20 keer scoorde maakte.

Terug naar waar het allemaal begon
"De tijd om te gaan, is nu gekomen’', aldus Kompany. De vervolgstap in de carrière van de Belg is een verrassende. Hij keert namelijk terug waar het voor hem allemaal begon: Anderlecht. Vincent Kompany gaat daar aan de slag als speler-trainer. "Ik heb de afgelopen 3 jaar zoveel geleerd van een ongelooflijke manager. Pep Guardiola bracht me de liefde voor het spel terug. Ik heb al zijn lessen geanalyseerd, bestudeerd en in me opgenomen. Manchester City speelt het voetbal dat ik wil spelen. Dat wil ik nu ook gaan overbrengen bij Anderlecht"