Frenkie en Memphis babbelen weleens over FC Barcelona

11 juni 2021

ANP

Memphis Depay heeft een aanbieding van FC Barcelona op zak. Dan is het niet gek dat de aanvaller - nu hij toch bij Oranje is - met Frenkie de Jong over die club praat. Memphis verlengt zijn contract bij Olympique Lyon niet en heeft de clubs nu voor het uitkiezen. Mogelijk wordt hij dus teamgenoot van Frenkie in Spanje.


Net als bij Georginio Wijnaldum (die uiteindelijk bij PSG tekende) leek het slechts een kwestie van tijd voordat FC Barcelona de krabbel van Memphis binnen zou hebben. Maar in de Catalaanse hoofdstad zijn ze al aan het zweten. Daarom zou er een verbeterd contract tot medio 2024 klaarliggen voor de aanvaller die transfervrij vertrekt bij Olympique Lyon. 

Eigen besluit
De middenvelder probeert de vragen van de Spaanse journalisten over zijn Oranje-ploeggenoot te omzeilen, maar zegt dan: "Ik heb het er weleens over met hem, natuurlijk. Maar Memphis moet zelf beslissen", zegt De Jong. "Of ik zelf beter ben geworden na 2 jaar Barcelona? Je wordt ouder en normaal gesproken dus ook beter. Dat hoop ik althans."

Ná het EK
Zelf wil Memphis pas na het EK bepalen waar hij gaat voetballen. "Ik wil hier niet bezig zijn met transfers", zei hij eerder. "Het enige dat ik weet, is dat we zondag onze eerste wedstrijd spelen. Daar is mijn focus op. Ik maak me niet zo druk over mijn toekomst. Het zal ook geen rol spelen, of dat ik daardoor niet geconcentreerd ben op de wedstrijden."