Wout Weghorst moet héél veel eten voor zijn lichaam: ‘Dat is een hoop pasta, rijst en groenten’

25 juni 2021

Pro Shots
wout-weghorst-lichaam-eten-trainen-spieren

Wout Weghorst wordt altijd bejubeld om z'n harde werken. Dat doet de spits van Wolfsburg en het Nederlands elftal graag. Niet alleen op het veld, maar ook aan zichzelf en aan zijn lichaam. Weghorsts fysiektrainer Richard van Beek doet bij het AD zijn verhaal over hoe hij Weghorst begeleidt.


Hoe meer je naar de top gaat, hoe meer het draait om details, gaat zegt Van Beek. "We zijn Wout aan het beeldhouwen. Hij is al heel ver, heeft ook een enorm uithoudingsvermogen. Zijn benzinetank is zo groot, dat hij kan blijven hardlopen. Nu proberen we nog meer kracht in zijn spieren te pompen. Hij moet daar veel voor doen, omdat hij geen genetische aanleg heeft om snel spieren te kweken. Maar dat is totaal geen probleem voor hem."

4000 calorieën per dag
Van Beek herinnert zich nog de eerste keer dat hij Weghorst zag, dat was in 2014 bij Heracles. Een lange dunne jongen, van 1.97 meter, 82 kilo en een vetpercentage van 12 tot 13 procent kwam op hem aflopen. Nu is de spits 10 kilo spieren zwaarder en heeft nog maar 7 procent vet. "Daaronder moet hij niet komen, vet is nodig voor het herstel. Wout moet bizar veel eten, zo’n 3500 tot 4000 calorieën per dag. Dat zijn behoorlijke hoeveelheden rijst, pasta en groenten."