Eljero Elia: vanaf heden niet alleen voetballer, maar ook rapper en eigenaar van eigen platenlabel

28 april 2022

GettyImages
eljero-elia-platenlabel-the-culture-entertainment

Eljero Elia gaat zijn werkzaamheden verspreiden: buiten dat hij voetballer is, gaat hij zich nu ook bezighouden met zijn eigen platenlabel 'The Culutre Entertainment'. Dit doet hij samen met Priceless, van SFB, en Rabby Racks. Ook lanceert hij daar zijn eigen album, genaamd 'Molenwijk', dat 29 april uitkomt.


Het idee ontstond al in 2020, maar toen werd het even in de ijskast gezet vanwege corona. Hij wil met het platenlabel een springplank voor jonge artiesten zijn, ook voor hen die minder te besteden hebben dan anderen. "Ik wil dat ze in de toekomst misschien genoeg geld verdienen om ook hun ouders te onderhouden, of andere mensen te kunnen helpen die dichtbij hen staan", laat Elia op de site van het label weten.

'Buigen maar niet breken'
De 1e single van Elia via het label heet 'Buigen maar niet breken', het is een samenwerking met artiest Puck waarin het levensverhaal van Elia bezongen wordt. Hierin speelt voetbal natuurlijk een grote rol, zo nu en dan flitsen er voetbalfragmenten van de oud-speler, van onder andere Feyenoord, voorbij.

De speler heeft nog een contract tot het einde van het jaar bij ADO, maar kreeg te maken met een forse enkelblessure. Het contract gaat formeel opgezegd worden.