Emanuelson en FC Utrecht praten met elkaar, deur op kier voor Bahebeck

8 juli 2020

BSR Agency

De 34-jarige Urby Emanuelson heeft momenteel geen club, maar een langer verblijf bij FC Utrecht behoort nog altijd tot de mogelijkheden. De oud-Ajacied traint alweer mee met de selectie van trainer John van den Brom en de middenvelder en de club zijn met elkaar in gesprek, meldt het Algemeen Dagblad. Voor Jean-Christophe Bahebeck staat de Utrechtse deur nog op een kiertje.


Emanuelson en Bahebeck waren, op de gehuurde spelers na, de enige spelers die uit hun contract bij FC Utrecht liepen. FC Utrecht heeft de contacten met het duo echter altijd onderhouden. Emanuelson sloot deze week dus weer aan bij de training, terwijl er op de achtergrond gesproken wordt over een eventueel langer verblijf. De 17-voudig international ligt uitstekend in de groep en is met zijn routine altijd belangrijk geweest binnen de selectie. Vorig seizoen kwam hij tot 13 optredens, zelfs even als rechter centrale verdediger.

Mahi
De situatie van de 27-jarige Bahebeck is gecompliceerder. De Fransman traint niet meer mee en zou elk moment ergens anders kunnen tekenen. Het is niet uitgesloten dat technisch directeur Jordy Zuidam hem een nieuwe aanbieding doet, maar tegelijkertijd is er financiële ruimte ontstaan door het wegvallen van het salaris van Bahebeck én is Zuidam druk bezig met aanvallende versterking. Daniël Arzani (21) traint al mee in afwachting van zijn werkvergunning en wordt normaal gesproken spoedig gepresenteerd. De Australische aanvaller wordt gehuurd van Manchester City. Daarnaast is FC Utrecht bezig met het binnenhalen van Mimoun Mahi (26), die nog in dienst is van FC Zürich. Of er dan nog ruimte is voor Bahebeck, een speler die met zijn blessuregevoeligheid bepaald geen garantie is voor veel speelminuten, is maar sterk de vraag.