Engelse media trots op nationale ploeg: ‘A kick in the Balkans, maar nog steeds helden’

12 juli 2018

Getty Images

England is coming home, maar zonder de beker. Mario Mandzukic maakte woensdagavond in de verlenging een einde aan de droom van de Three Lions. Tot groot verdriet van heel Engeland uiteraard, maar toch zijn ze vooral trots.


The Times heeft veel lof voor het nationale team. "Trotse leeuwen", is de kop. Volgens de krant kunnen bondscoach Southgate en zijn team met opgeheven hoofd naar huis.

Tekst gaat door onder de Tweet.

The Times of London on Twitter


Tomorrow's Times front page: England hold their heads high despite pain of World Cup loss

Dappere leeuwen
De Mirror ziet Southgate en zijn team als national treasures, kostbaarheden die de Engelsen moeten koesteren. "Southgate's dappere leeuwen herstellen het vertrouwen in de droom van Engeland ondanks pijnlijke nederlaag", schrijft de krant.

Tekst gaat door onder de Tweet.

Tijani Goullet AD on Twitter


Daily Mirror. July 12. #frontpage #primapagina #rassegnastampa #portada #backpage #football #sports

Kick in the Balkans
"Het team van Southgate ging tot het uiterste in Moskou, maar vond uiteindelijk een superieure tegenstander', schrijft The Guardian. 'Kroatië kwam als grootste krijger uit de strijd en ging net wat dieper en verder. Laten we er geen pijn door voelen, want dit Engelse team verdient meer na 4,5 week WK."

De Engelse Metro heeft vooral een creatieve kop: "A kick in the Balkans." Daarna schrijft de krant dat ze ondanks het verlies nog steeds helden zijn.

Tekst gaat door onder de Tweet.

Held Southgate
The Daily Mail
 prijst de spelers, maar vooral ook bondscoach Southgate op de voorpagina. "Jullie hebben ons doen lachen, trots gemaakt, ons er weer in laten geloven. Jullie zijn allemaal helden. Geen prijs deze keer, maar het voelt als de start van iets wat iedere Engelsman graag ziet. Gisteren was het een marteling, vandaag doet het nog steeds pijn, maar Gareth Southgate… Wij groeten u."

Terug op de kaart
"Engeland staat weer op de kaart", schrijft The Telegraph. "Southgate zei dat Engeland plezier zou gaan hebben en met deze fantastische prestatie heeft het dat inderdaad gehad. Het team heeft iets gedaan waarvan velen dachten dat het niet meer zou gebeuren: de relatie met de fans is verbeterd en ze hebben laten zien dat Engeland er weer toe doet." Ook liet de krant in een video weten dat ze trost waren op de 23 spelers.

Tekst gaat door onder de Tweet.