Erik ten Hag: ‘Getafe deed alles om voetbal onmogelijk te maken’

27 februari 2020

BSR/Soccrates Images

Ajax-trainer Erik ten Hag kon zijn frustraties over Getafe maar moeilijk verbergen. Hij kreeg het al snel aan de stok met zijn collega José Bordalás en toonde ook na afloop zijn onvrede over de Spanjaarden, die vanavond snel op voorsprong kwam en ondanks een 2-1 nederlaag doorgingen.


"Getafe deed alles om het voetbal onmogelijk te maken en daar zijn ze goed in. Het was heel frustrerend, vervelend en vermoeiend om naar te kijken. We wisten dat ze eenzelfde aanpak als vorige week zouden hebben, maar we konden daar helaas niet goed mee omgaan", zei Ten Hag.

Toch was er ook kritiek op zijn eigen ploeg. "Er was te weinig overleg en structuur van achteruit, waardoor wij ook niet tot goed positiespel konden komen op het middenveld. Dan wordt het ook lastig om voorin kansen te creëren.”

Verschil met vorig seizoen
Ajax haalde vorig seizoen nog bijna de finale van de Champions League, maar nu volgt dus al een uitschakeling in de 16e finales van de Europa League. "Dit is inderdaad niet goed genoeg. Maar ik heb het al vaker gezegd: als je goed wil presteren in Europa moet alles kloppen. Dat is op dit moment helaas niet het geval bij ons, ook omdat er te veel sleutelspelers geblesseerd zijn of net terug zijn van een blessure.”