Erik ten Hag grijpt ook de Rinus Michels Award

17 mei 2019

BSR Agency

Na zijn zo succesvolle seizoen met Ajax kon er natuurlijk maar eentje de Rinus Michels Award winnen. Dat Erik ten Hag (Ajax) in Zwolle werd gekozen tot trainer van het jaar, was dan ook voor niemand een verrassing. 


Ook Mark van Bommel (PSV), John van den Brom (AZ), Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV) waren genomineerd voor de prijs, die werd uitgereikt door Han Berger. Maar zelden zal uitkomst van de verkiezing zo voorspelbaar zijn geweest als dit seizoen waarop Ten Hag zo zijn stempel drukte. Met vaak oogstrelend voetbal won Ajax de dubbel en maakte het indruk door de halve finales van de Champions League te halen.

Ajax kreeg ook de prijs voor de beste jeugdopleiding, een eer die bij de amateurs naar DVS ’33 uit Ermelo ging.

Eerste divisie
Marino Pusic werd uigeroepen tot de beste trainer van de eerste divisie. Hij won de verkiezing van de genomineerden Willy Boessen (FC Den Bosch), Henk Fraser (Sparta), Mike Snoei (Telstar) en Klaas Wels (TOP Oss).

Trainer van het jaar bij de amateurs werd Laurens Knippenborg van RKZVC. Hij bleef zijn concurrenten Wim Bakering (vv Gomos), Richard Plug (Odin’59), Dogan Corneille (Excelsior Maassluis), Rogier Veenstra (v.v. Goes) en Pierre van den Eeden (Geldrop) voor.