Erwin Koeman is ‘blij verrast’ over assistent-rol naast broer Ronald Koeman

20 mei 2022

Pro Shots
ronald-koeman-erwin-koeman-samen-bij-nederlands-elftal-broers-assisent-bondscaoch

Ronald Koeman heeft zijn broer, Erwin Koeman, gevraagd om assistent-bondscoach te worden bij Oranje. Daar antwoordde Erwin volmondig ja op, hij laat het AD weten blij verrast te zijn. Eerder waren ze ook al een duo voor Oranje.


De gebroeders Koeman hebben al vaker samengewerkt. Bij Southampton, Everton en Oranje. "We hebben verschillende karakters en in Engeland werkte dat best goed", vertelt Erwin. Ze zullen beginnen op 1 januari 2023.

Herenigd
Beide mannen zaten zonder club. Ronald stopte zijn trainersloopbaan op clubniveau en Erwin moest stoppen in Israël vanwege een openhartoperatie. "Ik voelde dat het voor mijn gezondheid beter was om geen club meer te leiden. Hoewel er geen acuut probleem was. Ik heb geen hartschade, dat is het belangrijkst. Ook waren alle controles goed. Werken als assistent kan prima", legt hij uit.

Weer een EK in Duitsland
De mannen hadden succes op toernooien samen als speler, het glorieuze EK in '88. Toen al speelden ze samen. "Het is grappig dat we straks voor een EK in Duitsland kunnen kwalificeren als 1e toernooi. Dat is echt wel onze ultieme herinnering", lacht Erwin Koeman.