Ex-PSV’er Vloet gaat voor meerdere jaren naar Heracles

18 juni 2020

BSR Agency

Rai Vloet tekent spoedig een 3-jarig contract bij Heracles Almelo. Alleen een medische keuring staat een transfer van de 25-jarige middenvelder naar de nummer 8 van de eredivisie nog in de weg. Die zal hij de voormalig PSV’er in de komende dagen ondergaan.


Vloet komt transfervrij over van Excelsior Rotterdam, waar zijn contract afliep. In Kralingse dienst krabbelde hij op na moeizame buitenlandse avonturen bij Frosinone Calcio in de Serie A en het Belgische Sint-Truiden. In 28 wedstrijden in het shirt van Excelsior maakte hij afgelopen seizoen 14 doelpunten en gaf hij 6 assists. Daarmee was hij naast publiekslieveling in Rotterdam ook clubtopscorer.

Interesse
Met zijn prestaties wekte Vloet, zoon van trainer en voetbalbestuurder Wiljan Vloet, de interesse van meerdere eredivisieclubs. Heracles heeft nu beet. Vloet is er na onderhandelingen uit met de Almeloërs. De komende dagen zal hij een medische keuring ondergaan, waarna de voormalig speler van onder meer PSV en FC Eindhoven een 3-jarig contract tekent in Stadion Erve Asito.

Dessers weg?
Heracles lijkt met het aantrekken van Vloet een voorschot te nemen op het vertrek van Cyriel Dessers. De topscorer van de eredivisie is in trek, Racing Genk probeert hem los te weken uit Almelo.