Faber duidelijk na geknoei tegen GVVV: ‘Dit was PSV-onwaardig’

19 december 2019

ANP Sport

PSV speelde woensdagavond tegen GVVV een baggerpartij, maar bekerde op het nippertje wel door. Mohamed Ihattaren knalde in de 117de minuut de bal achter Johan Jansen tegen de touwen. Zo voorkwam PSV een historische afgang voor Ernest Faber als nieuwe coach.


Faber was duidelijk na afloop. Dit? Dit was PSV onwaardig", zo trapte de nieuwe trainer van PSV af na zijn eerste krachtproef als coach. "Daar hoeven we niet omheen te draaien. We zitten al weken in een hele moeilijke situatie en hebben er nu niks aan om negatief naar elkaar te worden en verder af te glijden in een spiraal. Proberen om positief te blijven, ook na vanavond, is het enige wat ons gaat helpen. Juist na een avond als vanavond."

Ihattaren duidelijk
Wat kwam PSV ongelooflijk goed weg. Een boel geknoei, geflater en gepruts leidde bijna tot strafschoppen tegen GVVV. Ihattaren voorkwam dat Jansen in een penaltyserie had kunnen uitgroeien tot held van de eeuw bij GVVV. "Ze werden moe", zei Ihattaren. "Laten we maar de nadruk leggen op het feit dat we door zijn. Daar gaat het uiteindelijk om. Maar natuurlijk was dit een slechte wedstrijd van ons. Het kan en moet beter."

Had Faber gedacht dat het mis kon gaan? "Als je bijna in de extra tijd in de verlenging zit, sta je niet met een fijn gevoel op het veld." Gelukkig voor hem, Faber en heel PSV wist Ihattaren dus Johan Jansen te verschalken. "Je hoeft niet oud te zijn om het team bij de hand te nemen", sprak Faber.