FC Barcelona krijgt straf niet omlaag: Messi blijft geschorst

22 januari 2021

REUTERS

FC Barcelona moet het zondag (16.15 uur) in de uitwedstrijd bij nummer 18 Elche opnieuw doen zonder Lionel Messi. De Catalaanse club had beroep aangetekend tegen de schorsing van 2 duels voor de Argentijnse voetballer, maar de Spaanse bond wees dat af. 


Zonder de geschorste Messi had de ploeg van trainer Ronald Koeman donderdagavond bij derdeklasser UE Cornellà een verlenging nodig om door te gaan (0-2) in de Copa del Rey. De aanvoerder van FC Barcelona kreeg zondagavond een rode kaart in de verloren finale van het toernooi om de Spaanse Supercup tegen Athletic Bilbao. Messi was aan het einde van de verlenging zo gefrustreerd over de vele schoppen die hij had moeten incasseren, dat hij een klap uitdeelde aan tegenstander Asier Villalibre toen die hem vasthield.

2 duels schorsing
De nummer 10 van FC Barcelona kreeg daar 2 wedstrijden schorsing voor. Barcelona vond die straf te zwaar en tekende beroep aan, ook omdat Messi pas voor de eerste keer in 753 duels voor zijn club een rode kaart kreeg. Dat beroep haalde voor Barcelona dus niets uit. Messi mag komende woensdag weer spelen, als Barcelona in de achtste finales van de Copa del Rey in Madrid op bezoek gaat bij Rayo Vallecano.