FC Oss mist ‘meedogenloosheid’ tegen VVV-Venlo

26 augustus 2014

FC Oss mist 'meedogenloosheid' tegen VVV-Venlo

OSS - FC Oss kwam maandagavond op een 0-2 achterstand tegen VVV-Venlo, en leek zich vervolgens naar een gelijkspel te knokken. Ware het niet dat VVV'er Aziz Khalouta in de 88e minuut profiteerde van een Osse verdedigingsfout en voor de 2-3 overwinning tekende. 

​Moeizame start
FC Oss startte met Paul Kok en Fatih Kamaci in de basis, in plaats van Jeffrey Ket (gepasseerd) en Opoku (niet helemaal fit). Met de 2 nieuwelingen kwamen de Brabanders moeizaam op gang; in de 1e minuut moest doelman Nick Hengelman al reddend optreden na een afstanddschot van Yuki Otsu. Daarna groeiden de Ossenaren in de wedstrijd en was Rick Stuy van den Herik in de 23e minuut dichtbij een treffer, maar hij zag VVV-doelman Niki Maenpaa fraai redden. 

Achterstand
Na rust kwam het duel pas echt los. Nadat eerst Kevin van Veen nog een grote kans voor FC Oss miste, was het VVV-zijde wel raak. In de 54e minuut profiteerde Yuki Otsu van slordig uitverdedigen van FC Oss en schoot hij de bal koeltjes binnen: 0-1. Pim Balkestein verdubbelde de score met een snoeiharde kopbal.

​Inhaalrace
FC Oss kwam in de
72e minuut terug door een kopbal van invaller Opoku. In de 82e minuut maakte Van Veen de terechte gelijkmaker; hij schoot vernietigend raak, nadat hij de bal uit de kluts ontving: 2-2. Dat leek ook de eindstand te worden, ware het niet dat Khalouta in de 88e minuut een uittrap van Maenpaa promoveerde tot een doelpunt: 2-3. 

Meedogenloosheid
,,Het is zwaar klote om zo te verliezen. Persoonlijke fouten hebben ons de nek omgedraaid. We missen een stukje meedogenloosheid in de ploeg", baalde FC Oss-trainer Wil Boessen. Het was de 3e nederlaag in 4 wedstrijden. Zaterdag speelt FC Oss om 16.30 uur in het Frans Heesen Stadion tegen De Graafschap.