FC Twente heeft nieuwe trainer gevonden: Gonzalo Garcia Garcia

16 mei 2019

Emiel Muijderman

Gonzalo Garcia Garcia wordt de nieuwe trainer van FC Twente. De 35-jarige was het afgelopen seizoen de assistent van Marino Pusic. Die werd onlangs aan de kant gezet, omdat de club ondanks de titel niet tevreden was over zijn werkwijze. Garcia Garcia tekent een contract van 1 jaar. Dat bevestigt FC Twente op de eigen site.


Garcia Garcia kwam vorig jaar in de zomer met technisch directeur Ted van Leeuwen mee vanuit Denemarken, waar hij de assistent was van John Lammers bij Esbjerg. Ook met die club promoveerde hij naar het hoogste niveau. Het is voor FC Twente de vierde keer in korte tijd dat de club een assistent doorschuift naar de eerste post. Dat deden de Enschedeërs eerder met Alfred Schreuder, René Hake en Marino Pusic. 

Talent
Het was al vanaf het begin duidelijk dat FC Twente afkoerste op Garcia Garcia. Van Leeuwen ziet in hem een talentvolle trainer, die ondanks zijn weinige ervaring in staat is naast het team ook het individu beter te maken.  

Oud-eredivisie
Garcia Garcia is geboren in Uruguay, maar verhuisde op zijn veertiende naar Spanje. Hij heeft al jaren ook de Spaanse nationaliteit. Als speler heeft hij tal van clubs achter zijn. Garcia Garcia gold als een prachtige technicus. De aanvaller kwam in 2005 naar Nederland waar hij speelde voor AGOVV, Heerenveen, Heracles, FC Groningen en VVV. In 2016 keerde nog heel even terug bij Heracles, maar door blessures werd dat geen succes en zette hij een punt achter zijn loopbaan. Hij behaalde zijn trainerspapieren in Spanje.