Feyenoord hoopt dat Gustafson naar het buitenland vertrekt

16 mei 2018

ANP Pro Shots

FC Utrecht wil Simon Gustafson van Feyenoord graag hebben. Maar technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord wil de middenvelder liever niet binnen Nederland verkopen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.


Feyenoord is bereid om Gustafson te laten gaan, maar heeft wel de voorkeur voor een buitenlandse transfer. De club wil liever geen Nederlandse concurrentie versterken en denkt bovendien meer geld te vangen voor de Zweed als hij naar het buitenland vertrekt.

FC Utrecht wil met Gustafson inspelen op het vertrek van Yassin Ayoub (Feyenoord), Zakaria Labyad (Ajax) en de terugkeer van huurling Mateusz Klich naar Leeds United. Eerder legde de club al Joris van Overeem van AZ vast. Gustafson lijkt op voorhand een optie voor de positie van Ayoub (links op het middenveld) en voor de nummer 10-positie, die dit seizoen bij FC Utrecht stevig in handen is van Sander van de Streek.

1,5 miljoen euro
Feyenoord nam Gustafson in 2015 voor 1,5 miljoen euro over van Häcken. Hij liet bij vlagen mooie dingen zien in zijn debuutseizoen, maar doorbreken deed hij nooit. In het Rotterdamse kampioensjaar bleef zijn bijdrage beperkt tot twee invalbeurten. Dit seizoen speelde hij op huurbasis bij het gedegradeerde Roda JC, waar hij indruk maakte met elf goals en acht assists in alle competities. Zijn contract in Rotterdam-Zuid loopt nog door tot 2019.