Feyenoord klopt Luzern en is klaar voor topper tegen Ajax

13 januari 2018

Pro Shots

Feyenoord lijkt klaar te zijn voor de strijd tegen Ajax. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn plannetje gesmeed en dat zal waarschijnlijk niet veel verassingen hebben. Tegen FC Luzern (1-2 gewonnen) lijkt uit de basisploeg alleen Tyrell Malacia nog onzeker van een optreden tegen de Amsterdammers.Of de Feyenoorder in de basis staat, ligt er aan in wat voor fysieke staat linksback Ridgeciano Haps is aankomende week. Voor Van Bronckhorst zal het een geruststellende gedachte zijn dat Malacia ook tegen de Zwitserse laagvlieger prima voor de dag kwam, zoals hij eerder in december al prima speelde in de hoofdmacht van Feyenoord.

Voorkeur
De trainer lijkt als rechtsback de voorkeur te gaan geven aan Jeremiah St. Juste boven Bart Nieuwkoop, die in de ochtenduren met de 2e keus tegen Noordwijk speelde. St. Juste kan dus aan de bak volgende week in de Arena tegen de snelle en handige Justin Kluivert.

Sam Larsson staat ook na een week aan de Spaanse kust in de basis boven Jean-Paul Boëtius, terwijl Jens Toornstra veel meer kans op speeltijd heeft dan Sofyan Amrabat.

Tegenvallertje
Voor Amrabat is dat een pittige tegenvaller. Amrabat wil dolgraag met Marokko naar het WK in Rusland, maar bondscoach Hervé Renard wil hem dan natuurlijk wel even een paar keer zien ballen. Amrabat en Boëtius vielen na rust wel in op het natte en slechte veld van Marbella.

Wie gaat keepen?
En dan is er nog de keeperskwestie in de Kuip. Van Bronckhorst zette ook in Marbella de Australiër Brad Jones gewoon weer onder de lat. Zijn concurrent Kenneth Vermeer, die vurig had gehoopt dat hij in 2018 wel de eerste man zou zijn in de Kuip, bleef aan de kant. Van Bronckhorst zegt nog niet tegen de media wie zijn eerste keeper gaat worden, maar Vermeer en Jones werden wel ingelicht. En het feit dat een week voor de Klassieker Jones weer keepte, is uiteraard alleszeggend over die vraag.

Tekst gaat verder onder tweet.


Lekker potje
Feyenoord won de oefenwedstrijd met 1-2. Steven Berghuis zorgde fraai voor de assist bij de 0-1 van Nicolai Jørgensen. Een schot van Stefan Wolf zorgde na rust voor 1-1. De winnende treffer van Feyenoord was verrassend genoeg volledig van defensieve makelij. Sven van Beek legde de bal keurig neer voor Renato Tapia die van dichtbij raak mikte: 1-2.

Degradatie
Luzern, degradatiekandidaat op het hoogste niveau in Zwitserland, kreeg nog een enorme kans toen de snelle Dereck Kutesa opeens ontsnapte. Alleen voor Jones tikte de rappe speler echter naast.

Feyenoord vliegt zondagochtend terug naar Rotterdam. In de loop van de week zal Robin van Persie zich aansluiten bij de huidige nummer 5 van de eredivisie.