Feyenoord maakt zich zorgen: Nicolai Jørgensen kan voorlopig nog niet trainen

16 juli 2019

BSR Agency

De knieblessure van Nicolai Jørgensen houdt de spits voorlopig nog aan de kant. De 28-jarige Deen kwam met een pijnlijke knie terug van zijn vakantieadres en kon in zijn eerste trainingsweek bij Feyenoord niet met de selectie meetrainen.


Jørgensen, die tijdens het trainingskamp in Oostenrijk het idee had niets ernstigs te mankeren, werd begin deze week onderzocht. ,,Ik kreeg vijf dagen voor het einde van mijn vakantie last en heb de medische staf gebeld’’, zei Jørgensen.

Alweeeeer
De Deen moet voorlopig rust houden. Voor Jørgensen, die in de zomer zijn contract liet openbreken en verlengen, is het de tweede voorbereiding op rij die lijkt te mislukken. Vorig seizoen keerde de spits met een hardnekkige voetblessure terug in de Kuip, die hem lang aan de kant hield.

Europa League
Feyenoord hoopt snel duidelijkheid te hebben. Maandag is de loting voor de derde voorronde van de Europa League. Op 8 augustus komen de Rotterdammers voor het eerst in actie in Europa. Stam heeft in zijn huidige selectie alleen Dylan Vente en Naoufal Bannis over als originele centrumspitsen. Beide spelers doen het zeker niet slecht, waarbij moet worden aangetekend dat Bannis slechts 17 jaar oud is. Vente, die fysiek duidelijk sterker is geworden, hoopt dit seizoen definitief te kunnen doorbreken.