🎥 | Feyenoord slijt Nicolai Jørgensen aan Turkse middenmoter

24 juli 2021

Nicolai Jørgensen heeft zijn overstap naar het Turkse Kasimpasa afgerond. De Deense spits trekt na 5 bewogen seizoenen de deur bij Feyenoord achter zich dicht. De aanvaller heeft een meerjarig contract ondertekend in Turkije.


Jørgensen maakte in 2016 de overstap van het Deense FC Kopenhagen naar Feyenoord, waar hij direct een topseizoen beleefde. Met 21 treffers kroonde hij zich tot topscorer van de eredivisie én hielp hij zijn nieuwe ploeg aan de eerste landstitel sinds 1999. Het was meteen het beste jaar van de spits in Rotterdamse dienst. In de 4 seizoenen daarna stokte de opgetelde productie in de competitie op 23 treffers. In totaal was de 30-jarige aanvaller goed voor 58 goals in 151 wedstrijden voor Feyenoord.

2 miljoen
De aanvaller stond jaarlijks voor bijna 2 miljoen euro op de loonlijst. De Rotterdammers kunnen na zijn vertrek de markt op om naar een nieuwe speler te speuren. Jørgensen trainde de afgelopen weken al apart van de groep en zat niet bij de wedstrijdselectie voor het Conference League-duel met FC Drita.

Kasimpasa

Kasimpasa eindigde afgelopen seizoen als 14e in de Turkse Süper Lig. Turkse media brachten de laatste dagen ook aanvoerder Leroy Fer in verband met de middenmoter, die in 2012 promoveerde naar de hoogste afdeling.