Feyenoorder Sinisterra moest erg wennen aan Nederland: ‘Nog nooit zó koud gehad!’

6 december 2019

Het gaat lekker met Luis Sinisterra. De jonge vleugelspits werd door het legioen van Feyenoord voor de 3e keer op rij verkozen tot Legioen Speler van de Maand en maakte ook nog eens het doelpunt van de maand in november. In gesprek met Feyenoord TV doet de 20-jarige Colombiaan een boekje open over het leven in Nederland.


Eerst praat het talent van de Rotterdammers over zijn prestaties in het rood-wit. "Ik kan alleen maar erg dankbaar zijn. Ik wil hen elke week laten zien wat ik in huis heb. [...] Ik heb een goede band met de fans, ik vind het geweldig als ze mijn naam scanderen. Dat vind ik echt super mooi."

Even wennen
Hoewel Sinisterra vorig jaar al uit Zuid-Amerika werd gehaald, is hij dit seizoen pas een vaste waarde bij de eerste 11 van interim-trainer Dick Advocaat. "Vorig jaar was een jaar om te wennen en te groeien. Ik moest nog veel leren. Dit seizoen wil ik meer minuten maken en met dank aan God krijg ik die."

"Nog nooit zo koud"
Toch is het niet allemaal pais en vree voor de Colombiaan. Aan Nederland zelf kan hij maar moeilijk wennen. Vooral het weer valt hem soms vies tegen. "Ik heb het nog nooit zo koud gehad. Ik heb ook nog nooit gespeeld terwijl het zo koud was. Maar ook de taal, ik heb beetje bij beetje geleerd om te communiceren met mijn trainers en ploeggenoten."