Fitte Elia moet van zichzelf Turkse titel pakken

11 januari 2019

ADO Den Haag

Na een kwakkelende periode kan Eljero Elia eindelijk weer zijn wedstrijdjes meepikken. Tegen zijn oude cluppie ADO den Haag (3-1) mocht hij pas voor de 2e keer sinds zijn blessure 1 helft meedoen. Nu Elia weer bijna fit is, heeft hij maar 1 doel: kampioen worden.


Nadat Elia in 2012 de 1e van een lange reeks Juventus-kampioenschappen mee had gemaakt, was hij bij het kampioenschap van Feyenoord in 2017 wel een belangrijke speler. Dat laatste wil de aanvaller in Turkije nog een keer meemaken. Basaksehir staat op dit moment 1e met 6 punten voorsprong. ,,Ik wil nu gewoon kampioen worden. Ze waren er hier al een paar jaar dichtbij, hopelijk lukt het nu. Ik ben 31 jaar, maar heb nog genoeg energie om daar vol voor te gaan.”

Elia heeft na de wedstrijd tegen ADO nog wel een puntje van kritiek voor zijn eigen ploeg, waar ook spelers als Emmanuel Adebayor, Robinho en Arda Turan onderdeel van zijn. ,,De 2e helft ging het spel wel wat langzamer. Ik kon niet zoveel acties maken. Het was heel zakelijk. We winnen in de competitie ook heel vaak door een enkele bevlieging en dan gooien we de boel dicht. In oefenwedstrijden verwacht ik eigenlijk dat we erbovenop klappen. Ik zag al snel dat dat nu niet zo was.”