Frankrijk voorkomt afgang en komt op het nippertje naast IJsland

11 oktober 2018

AP

Frankrijk heeft in een oefenwedstrijd met IJsland in Guingamp een pijnlijke nederlaag voorkomen. De wereldkampioen keek lang tegen een 2-0-achterstand aan, maar dankzij 2 late doelpunten werd het alsnog 2-2. De gelijkmaker viel in de slotminuut vanaf de strafschopstip.


Bij Frankrijk stonden grote namen in de basis. Hugo Lloris, Raphaël Varane, Paul Pogba Antoine Griezmann en Olivier Giroud moesten vanaf het begin aan de bak. Toch kwamen de bezoekers door een goal van Birki Bjarnason voor rust op voorsprong.

Tijd om te wisselen
Na een uurtje verdubbelde Kári Árnason de voorsprong en stond het plots 0-2 voor de IJslanders, die vorige maand nog met 6-0 van de mat werden geveegd door Zwitserland. Deschamps vond het tijd om te wisselen en bracht onder anderen Mbappé, Thomas Lemar en Dimitri Payet in de ploeg.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bij IJsland kwam onder meer AZ'er Albert Gudmundsson in het veld. Kort voor het einde van de wedstrijd maakte IJslander Hólmar Örn Eyjolfsson een eigen doelpunt, vlak daarna benutte Mbappé een strafschop: 2-2.

Dinsdag speelt Frankrijk in Parijs tegen Duitsland in een wedstrijd voor de Nations League. Volgende maand komen de Fransen, opnieuw voor die nieuwe landencompetitie, naar de Rotterdamse Kuip.