Wat gebeurde er nog allemaal op D-day in de Eredivisie?

3 september 2019

ANP

2 september was de laatste dag dat clubs nog nét die laatste speler konden slijten of die felbegeerde speler konden binnenslepen. Ruim 42 transfers (van de in totaal 670!) werden er nog op de allerlaatste dag van de transfermarkt gedaan. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste zaken:


Marcos Senesi

De meest besproken transfer op Deadline Day zal die van Marcos Senesi geweest zijn. Al tijden hingen er geruchten rond de komst van de Argentijn naar Feyenoord, maar op de allerlaatste dag werd dan eindelijk bekend dat hij voor 4 jaar naar Rotterdam komt. Het verdedigende talent komt over van San Lorenzo.

Ajax slijt flops

Geen nieuwe spelers voor Ajax op de laatste dag, maar wel wisten ze in Amsterdam nog 2 flops richting de uitgang te werken. Lisandro Magallan wordt nog niet definitief afgeschreven met een verhuurperiode aan Deportivo Alaves, maar Matteo Cassierra mag nu zijn geluk beproeven bij het Portugese Belenenses.

Vitesse verliest Karavaev

Zowel slecht als goed nieuws voor Vitesse: de club uit Arnhem verliest Vyacheslav Karavaev aan Zenit Sint-Petersburg. Ze raken hiermee aan sterkhouder in de verdediging kwijt, maar daar staat wel een bedrag van ruim 8 miljoen euro tegenover. Ook zal er komend seizoen weer een nieuwe vreemdeling te aanschouwen zijn in het GelreDome, want ze huren ook nog Nouha Dicko van Hull City.

Van Barcelona naar Telstar

Niet de meest bekende naam uit dit rijtje, maar zeker wel een opvallende transfer is die van Marcus McGuane. Hij verlaat het 2e elftal van de Catalanen voor een verhuurperiode in Velsen-Zuid. Trainer Andries Jonker kende hem nog van zijn periode bij Arsenal, waar McGuane zelfs zijn debuut al maakte.

Alen Halilovic

Ook Heerenveen heeft zich op de laatste transferdag nog weten te versterken met een speler die in de jeugd van Barcelona heeft gevoetbald. De Friezen huren het Kroatische talent Alen Halilovic voor een jaar van AC Milan. Voor de middenvelder is Heerenveen de zoveelste club in een paar jaar tijd.

Terugkeer oude bekende

PEC Zwolle heeft een bekende naam teruggehaald naar de Eredivisie. Reze Ghoochannejhad maakt de overstap van APOEL Nicosia, waar hij nauwelijks in het plan van de trainer voorkomt. Eerder speelde de Iraniër al in Nederland voor sc Heerenveen en Cambuur Leeuwarden.