Geblesseerde Kompany kan eigen afscheidswedstrijd niet spelen: ‘Zo kennen de mensen mij’

11 september 2019

BELGA

Vincent Kompany neemt woensdagavond in een bijna uitverkocht Etihad Stadium afscheid van Manchester City. 1 smetje: de Belg kan zelf niet meedoen.


De ironie ontgaat Vincent Kompany niet. Zelfs tijdens zijn eigen feest moet hij geblesseerd vanaf de zijlijn toekijken. Bij Manchester City kennen de supporters 1 van de populairste spelers uit de geschiedenis van de club niet anders. In zijn 11 seizoenen in het oostelijk deel van de Noord-Engelse stad bracht hij vaak meer tijd door op de tafel van de fysiotherapeut dan op het veld. Ditmaal geven zijn hamstrings niet thuis.

Vechter
,,Zo hebben de mensen me leren kennen”, vertelde de centrale verdediger die tegenwoordig als speler-trainer fungeert van Anderlecht tijdens een speciale persconferentie. ,,Als een vechter die altijd bezig was om terug te komen.” Het kan de pret voor hem niet drukken. De opbrengst van de testimonial gaat naar Tackle4MRC, een project om de dak- en thuislozen in Manchester te helpen. ,,Een geweldig goed doel.”

Mad Mario
Mario Balotelli vormt mogelijk de grootste publiekstrekker. In zijn periode bij The Citizens haalde ‘Mad Mario’ met zijn strapatsen buiten het veld regelmatig de voorpagina’s van de boulevardkranten. Zo stak hij per ongeluk zijn huis in de brand door vuurwerk af te steken vanaf zijn balkon en deelde hij, verkleed als kerstman, geld uit in het centrum van de stad. In het Etihad Stadium bezorgt de herinnering aan hem de mensen nog altijd een glimlach.

Of de Italiaan zich vanavond daadwerkelijk meldt, durfde Kompany niet te voorspellen. In de wereld van Balotelli, die tegenwoordig uitkomt voor Brescia, is niets zeker. ,,Met Mario kan alles altijd misgaan”, waarschuwde Kompany de fans alvast.

Nederlanders
Een opvallend grote Nederlandse delegatie maakt eveneens haar opwachting. Edwin van der Sar, Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Nigel de Jong verschijnen aan de aftrap. Met Van der Vaart en De Jong speelde Kompany samen bij Hamburger SV. De Jong deelde later ook een paar seizoenen de kleedkamer met hem bij Manchester City. Pep Guardiola en Roberto Martinez, de bondscoach van België, leiden de ploegen.