Gemeente Enschede grijpt in en wil geen Belgen tijden AZ – Antwerp FC

20 augustus 2019

BELGA

Fans van Antwerp FC zijn niet welkom tijdens de Europa League-wedstrijd van hun club en AZ, die in het stadion van FC Twente wordt gespeeld. De gemeente van Enschede en burgemeester Onno van Veldhuizen hebben ingegrepen en willen de Belgen er absoluut niet bij hebben.


Na overleg van de gemeente Enschede, de politie, het Openbaar Ministerie en vertegenwoordigers van AZ, FC Twente en de KNVB is het besluit genomen. In de laatste voorronde van de Europa League zijn geen uitsupporters welkom. Volgens Van Veldhuizen komt dat doordat ze niet zeker zijn van de veiligheid in en rondom het Twente-stadion.

"Op basis van de informatie die voorafgaand aan dit soort wedstrijden wordt verzameld, moesten we in de driehoek (het overleg tussen de politie, het openbaar ministerie en de burgemeester) tot de conclusie komen dat het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion onvoldoende gewaarborgd kan worden."

AZ speelt donderdag tijdens de laatste voorronde van de Europa League tegen Antwerp in het stadion van FC Twente, omdat het dak van het AFAS Stadion deels is ingestort.