Genk pakt de Belgische Supercup tegen Mechelen

20 juli 2019

BELGA

Racing Genk heeft de Belgische Supercup veroverd. De landskampioen was in de eigen Luminus Arena met 3-0 te sterk voor bekerwinnaar KV Mechelen. Aanvoerder Sébastien Dewaest nam de eerste 2 doelpunten voor zijn rekening.


De verdediger tikte na bijna een kwartier in de rebound de 1-0 binnen, nadat keeper Michael Verrips een zwabberende vrije trap van Manuel Benson nog met moeite had kunnen tegenhouden. Verrips was een van de 3 Nederlanders in de basisploeg bij Mechelen. De verdedigers Arjan Swinkels en Lucas Bijker speelden ook de hele wedstrijd bij de ploeg, die afgelopen seizoen niet alleen promoveerde naar de hoogste klasse, maar ook verrassend de Belgische beker veroverde.

Dewaest kopte na een uur spelen uit een vrije trap van Bryan Heynen ook de 2-0 binnen. In de slotfase besliste invaller Dante Vanzeir de wedstrijd na slordig balverlies bij Mechelen.

Racing Genk opent de competitie volgende week vrijdag met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Mechelen speelt een dag later uit tegen Zulte Waregem.