Genoa ziet in Schöne gewenste versterking voor het middenveld

31 juli 2019

BSR Agency

Lasse Schöne kan de overstap maken naar de Serie A. De 33-jarige Deense middenvelder, die bij Ajax is begonnen aan zijn 8e seizoen, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Genoa. De Italiaanse club ziet in de 45-voudig Deens international de gewenste versterking voor het middenveld, meldt het AD.


Schöne heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2020, met een optie voor nog 1 seizoen. De routinier kwam op zijn 16e naar Nederland om in de jeugdopleiding van SC Heerenveen te gaan spelen. Via omzwervingen bij De Graafschap en NEC lijfde Ajax hem in 2012 transfervrij in. Sindsdien is Schöne uitgegroeid tot een vaste kracht in het basiselftal. Met 286 officiële duels is de Deen de buitenlandse speler met de meeste wedstrijden voor Ajax in de geschiedenis van de Amsterdamse club.

Concurrentie
Dit seizoen heeft hij veel concurrentie op zijn plek als controlerende middenvelder. Ajax trok de Roemeense middenvelder Razvan Marin aan, terwijl ook Daley Blind, Edson Alvarez, Carel Eiting en Noussair Mazraoui op zijn plek voor de verdediging uit de voeten kunnen.