Van Ginkel ziet leidende rol bij PSV zitten: ‘Is uiteraard aan de trainer’

17 juli 2017

Joep Leenen/Pro Shots

Marco van Ginkel mag sinds enkele dagen weer PSV'er genoemd worden. De aanvallende middenvelder staat voor zijn 3e periode bij de Eindhovenaren en stond maandag voor het eerst sinds mei weer op het veld bij PSV. Van Ginkel hoopt stiekem op een iets meer leidende rol bij PSV. "Maar het is uiteraard aan de trainer", gaf hij aan tegen het ED.


De 24-jarige middenvelder had afgelopen zomer meerdere keuzes en kon onder meer naar Spanje. Ook Engelse clubs informeerden naar hem. "Ik heb dat allemaal maar een beetje genegeerd en had al vrij snel de keuze gemaakt voor PSV. In 1e instantie was het de bedoeling dat PSV me zou kopen, maar al vrij snel werd duidelijk dat dat er niet in zat."

Spanning
En dus leefde Van Ginkel even in de spreekwoordelijke angst. "Het was dus nog wel even spannend. Je hebt in dit soort situaties nu eenmaal met meerdere partijen te maken en daardoor duurde het allemaal even. Gelukkig ben ik er nu."

Opnieuw beginnen
Van Ginkel is tevreden dat hij nu in juli bij de selectie aansluit in plaats van halverwege het voetbaljaar, in januari. "Vorig jaar was er in de competitie al een groot gat ontstaan in de 1e seizoenshelft. We hebben het geprobeerd, maar het gat niet meer kunnen dichten vanaf januari." Uitgerekend in de beslissende wedstrijd tegen Feyenoord viel hij uit. "Maar ook die wedstrijd hadden we nog kunnen winnen. Dat is allemaal geweest. Ik ben fit en kan meteen beginnen."

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht