‘Grabbelkoning’ De Gea krijgt vertrouwen van Solskjaer: ‘Hij zal spelen’

3 mei 2019

PA Sports

David de Gea zit de laatste tijd niet zo lekker in zijn vel. De Spaanse goalie ging de voorbije weken enkele keren gigantisch in de fout. Niets voor hem. Veel mensen vragen zich dus af of hij wel moet keepen, maar van Ole Gunnar Solskjaer krijgt hij de volledige steun.


De Gea staat zondag in de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town, dat al gedegradeerd is, dus 'gewoon' onder de lat bij Manchester United. "David heeft uitstekend getraind deze week en hij zal spelen", sprak de manager van de club.

Hete bal?
De Gea staat momenteel behoorlijk ter discussie in de Engelse media. Met 'slechts' 3 blunders (die allemaal tot een tegengoal leidden) in liefst 123 wedstrijden is de Spanjaard behoorlijk betrouwbaar gebleken. Probleem is echter dat hij die 3 blunders allemaal maakte in de laatste 4 wedstrijden (tegen Barcelona, Chelsea en Manchester City).

"David heeft een fantastisch seizoen gedraaid. Nu domineert hij de krantenkoppen om de verkeerde redenen, maar daar moet hij mee omgaan. Hij heeft genoeg vertrouwen en kijkt uit naar de volgende 2 wedstrijden", aldus Solskjaer.

"Hij wil bewijzen hoe goed hij is. En als je kijkt naar zijn prestaties van de afgelopen jaren (waarin hij in 4 van de afgelopen 5 seizoen als beste speler van Manchester United werk verkozen, red.) heb ik ook alle vertrouwen in hem."

Romero geblesseerd
De manager van United heeft bovendien weinig andere opties. Voormalig AZ-doelman Sergio Romero is de tweede doelman op Old Trafford, maar de Argentijn raakte dinsdag geblesseerd aan zijn knie. De 3de doelman is de 36-jarige Lee Grant, die afgelopen zomer overkwam van Stoke City.

Manchester United probeert in de resterende 2 wedstrijden in de Premier League nog 2 plekken te stijgen, naar de 4de plaats op de ranglijst. The Red Devils staan momenteel 6de met 65 punten, 1 punt minder dan Arsenal (5de), 3 minder dan Chelsea (4de) en 5 minder dan Tottenham Hotspur (3de).