Groenendijk gaat weddenschap aan met kaartenkoning Beugelsdijk: ‘Volgend seizoen moet ‘ie minder kaarten pakken’

19 april 2019

BSR Agency

Zeg je 'gele kaart', zeg je 'Tommie Beugelsdijk'. Dat de 2 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, bewijst de Haagse cultheld ieder seizoen opnieuw. Dit jaar evenaarde hij het record voor meeste gele kaarten in 1 seizoen (12), maar met nog 4 wedstrijden te gaan is het niet ondenkbaar dat er nog eentje bijkomt.


Leuke statistieken, maar Beugelsdijk en vooral zijn coach, Fons Groenendijk, zijn er niet zo blij mee. Door al die gele kaarten is Beugelsdijk er dit weekend niet bij in de wedstrijd tegen PSV en dat stoort zijn coach. "Het is echt jammer dat hij nu weer niet speelt", zegt Groenendijk in een interview met het Algemeen Dagblad.

Tegen PSV moet de ADO-coach het ook zonder Pinas doen, waardoor een gapend gat ontstaat in het centrum van de verdediging. Balen, vooral omdat Beugelsdijk nét lekker in vorm was. "Dat zie ik aan Tom hoe hij de ballen raakt", vervolgt Groenendijk. "Zijn ze allemaal strak dan zit hij lekker in zijn vel. Ik ga snel maar eens een weddenschap aan met hem, want volgend seizoen moet hij drastisch minder kaarten krijgen."