Groenendijk schrikt van ‘slechtste ADO’ sinds hij er werkt

15 september 2019

BSR Agency

Een slecht ADO en een 3-0 achterstand halverwege tegen Feyenoord baarden trainer Fons Groenendijk vanmiddag zorgen. "Er ging te veel mis om in de rust op te noemen.”


Voor Groenendijk was Feyenoord-uit als speler al de wedstrijd van het jaar. "Daar slecht spelen, kan bijna niet”, zei de trainer van ADO Den Haag vrijdag in zijn vooruitblik. Zijn spelers dachten daar blijkbaar anders over, want de trainer schrok vanmiddag wat hij van ze zag.

Verrast
"Ik was heel verrast door de 1e helft. We waren overal te laat en hebben Feyenoord nooit echt problemen kunnen bezorgen. Ook aan de bal waren we gewoon slecht. Er ging heel veel mis. Ook dingen die je normaal gesproken met je ogen dicht doet. Het was de slechtste 1e helft sinds ik bij deze club ben.”

Rust...
Na 45 minuten geploeter, bleef het vervolgens verrassend rustig in het kleedlokaal van de bezoekers. "Er ging te veel mis om in de rust op te noemen”, verduidelijkte Groenendijk. "Ik kon wel als een dolle stier door de kleedkamer gaan en heel erg boos worden. Nu vond ik dat ik moest vertellen wat er eigenlijk misging.”

Eigen goals
Met resultaat. Want hoewel Feyenoord in de 2e helft een versnellinkje terugschakelde, kwam ADO terug in de wedstrijd. Mede dankzij 2 eigen doelpunten van de veel te genereuze gastheer. "We kwamen op 3-2 met nog 8 minuutjes te spelen. Een gelijkspel was een wonder geweest, maar in voetbal heb ik gekkere dingen gezien. Dan was het wel een gestolen punt geweest.”