Hans Hateboer met 2 goals grote man voor Atalanta bij dikke zege op Valencia

19 februari 2020

ANP

Wat. Een. Wedstrijd! Atalanta heeft in een geweldige pot Valencia in San Siro met 4-1 afgedroogd. In de 8e finale van de Champions League was aan Italiaanse kant Hans Hateboer de grote man. Hij scoorde maar liefst 2 keer!


In een duel waar beide kanten veel kansen kregen, was het na een kwartier al raak. Hans Hateboer prikte een voorzet erin, waarmee het startsein voor een doelpuntenfestijn werd gegeven.

Weer Hateboer
Vlak voor rust maakte Josep Ilicic de 2-0 en na 63 minuten was de stand plots 4-0. Eerst krulde Freuler de bal knap in de kruising en daarna maakte Man of the Match Hans Hateboer zijn 2e van de avond. Na een rush vanaf de rechterflank schoot hij de bal achter keeper Doménech. Hij hield Jasper Cillessen 90 minuten lang op de bank.

Eretreffer
Denis
 Cheryshev maakte daarna nog een ereftreffer voor Valencia, waardoor de Spanjaarden in de return met 3-0 moeten winnen, om de kwartfinale te halen. De return in Mestalla is op 10 maart.

Spurs - Leipzig
In Londen werd de andere wedstrijd in de 8e finale van de Champions League tussen Tottenham Hotspur en RB Leipzig gespeeld. Daar wonnen de Duitser dankzij een penalty van Timo Werner met 1-0.