Hattrick van Messi en wereldgoal Suarez zorgen voor een voetbalshow bij Barça

7 december 2019

AFP

Lionel Messi liet maar weer eens zien waarom alleen hij die Gouden Bal, zijn 6e, verdiende. De Argentijn maakte voor FC Barcelona een hattrick tegen laagvlieger Mallorca: 5-2. 


FC Barcelona had er zin in tegen Mallorca, de nummer 17 van La Liga. Na 7 minuten bracht Antoine Griezmann de thuisploeg op voorsprong op aangeven van doelman Marc-André ter Stegen. Daarmee leidde de Fransman het doelpuntenbal in. 10 minuten later verdubbelde Messi de voorsprong: 2-0. Na een half uur maakte Ante Budimir de aansluitingstreffer.
Wereldgoal
Maar Messi zou Messi niet zijn als hij zijn ploeg bij de hand zou nemen. Vlak voor rust tekende hij voor 3-0. Maar de fraaiste treffer van de avond kwam op naam van Luis Suárez. Op aangeven van Frenkie de Jong, die na ruim een uur werd gewisseld, scoorde de spits met een fraaie hakbal in de verre hoek. Een fraai staaltje techniek van de Uruguayaanse spits: 4-1.
Gas terug
Na rust nam FC Barcelona wat gas terug. Dat moest de thuisploeg bekopen met de 2e treffer van Budimir. Als Mallorca nog hoopte op een stunt, dan schoot Messi die teniet. Hij schoot hard raak via de onderkant van de lat: 5-2. De treffer betekende zijn 46ste hattrick in zijn carrière.