Hattrickheld Zapata schiet Nederlands getint Atalanta naar 7e plaats in Serie A

9 december 2018

Getty Images

Atalanta Bergamo deed zondag uitstekende zaken in de Serie A. De ploeg van Oranje-internationals Hans Hateboer en Marten de Roon won dankzij een hattrick van de Colombiaans spits Duvan Zapata met 1-3 op bezoek bij Udinese.


Al 3 duels op rij stapte Atalanta met een nederlaag van het veld en dus was de ploeg van Gian Piero Gasperini verdwenen in de grijze middenmoot van de Serie A. De verschillen in de Italiaanse competitie zijn echter maar klein. Bij een overwinning zouden De Roon en co een plek of 6 kunnen stijgen. Om dat te bereiken zou het laaggeklasseerde Udinese (17de) moeten worden verslagen.

Ter Avest en Nuytinck
Ook die ploeg had een sterk Nederlands tintje. Hidde ter Avest (oud-speler FC Twente), Bram Nuytinck (ex-NEC) en de in Haarlem geboren Nigeriaan William Troost-Ekong kregen een basisplaats. Dat leidde echter niet tot het gewenste succes. Atalanta-spits Duvan Zapata was met 3 treffers de grote man in Udine. De Colombiaanse aanvaller, die 3 jaar geleden even in beeld was bij Feyenoord, scoorde zijn laatste doelpunt op aangeven van Hateboer.

Ranglijst
Door de zege stijgt Atalanta naar plaats 7. Udinese blijft de nummer 17 van de Serie A.