‘Heerenveen had niet van het veld moeten lopen’

20 januari 2015

VI-Images
'Heerenveen had niet van het veld moeten lopen'

HEERENVEEN/LUIK – Heerenveen had niet van het veld moeten lopen tijdens de oefenwedstrijd met Standard Luik in Spanje. Dat vindt Guy Dejaeghere, de Belgische makelaar die het duel organiseerde.

Heerenveen verliet vrijdag 9 januari boos het veld nadat de Spaanse scheidsrechter Raul Niocolas Espejo de 3e makkelijk gegeven strafschop aan Standard Luik liet overnemen.

Heisa
Doordat er bovengemiddelde gokinzetten aan het licht kwamen, deden de KNVB en de Belgische voetbalbond KBVB navraag bij de clubs. Ook het makelaarskantoor van Dejaeghere kwam onder een vergrootglas te liggen. “Heerenveen had eigenlijk niet van het veld moeten lopen, dan was deze heisa niet ontstaan”, reageert Dejaeghere tegenover Voetbal International. “Daar heb ik het ook met de teammanager over gehad. Zelf heb ik de wedstrijd niet gezien. Maar ik sta niet in voor de scheidsrechter. Wij hebben deze clubs gekoppeld omdat ze al in hetzelfde hotel zaten. Maar de scheidsrechter regelen wij niet zelf. Die wordt door de lokale organisatie aangevraagd bij de Spaanse voetbalbond.”

Frustrerend
Dwight Lodeweges, trainer van Heerenveen, gaf eerder al aan dat hij het idee had dat een bepaalde uitslag nodig was. “Dat is voor zijn rekening”, zegt Dejaeghere. “Ik kan me best voorstellen dat het frustrerend was, zelf heb ik ook gevoetbald. Maar van het veld lopen was in mijn ogen niet de goede beslissing. Daarna hebben de ploegen ook nog heel gebroederlijk gegeten.”