Van hero naar zero: Schöne mist penalty, waardoor AC Milan wint (video)

5 oktober 2019

Genoa was heel dicht bij een stunt, door een punt te pakken tegen AC Milan. In eigen huis kwam het voor door een vrije trap van ex-Ajacied Lasse Schöne, maar diezelfde Deen zorgde er in de slotfase voor dat een penalty werd gestopt. Daardoor won Milan alsnog met 1-2.


Vlak voor rust was het dus Schöne die Genoa met een vrije trap op voorsprong zette. Het betekende zijn 1e Serie A-treffer, al was Milan-doelman Pepe Reina niet al te gelukkig, en dan drukken we het zacht uit. De beelden zijn hier te zien.

Na rust rechtte AC Milan in een knotsgekke 2e helft de rug. Eerst maakte Theo Hernandez de gelijkmaker voor de Rossonieri, daarna maakte Franck Kessie uit een penalty de 1-2. Davide Biraschi kreeg voor zijn overtreding een rode kaart.

Penalty Schöne
Nadat het door rood van Davide Calabria weer 10 tegen 10 stond, kreeg Lasse Schöne de uitgelezen mogelijkheid om Genoa aan een punt te helpen. Het mocht echter niet zo zijn, want de makkelijk gegeven pingel werd door Reina gepakt. Zo veranderde Schöne van de gevierde man plots in de schlemiel van de avond.

Milan staat na vanavond teleurstellend 11e, terwijl Genoa op een 19e plaats tegen degradatie vecht.