Henk Fraser krijgt nieuw contract bij Sparta: ‘Geeft rust en duidelijkheid’

12 september 2019

BSR Agency

Henk Fraser blijft langer coach van Sparta Rotterdam. Dat laat de club via de officiële kanalen weten. De hoofdcoach verlengt zijn contract met één seizoen, waardoor hij nu tot medio 2021 onder contract staat op Het Kasteel.


Henk Fraser is sinds vorig seizoen coach van Sparta Rotterdam. Daar zorgde Fraser, die eerder coach was van ADO Den Haag en Vitesse, meteen voor promotie naar de eredivisie. Met 8 punten uit de eerste 5 wedstrijden zijn de Rotterdammers ook in de eredivisie uitstekend aan het seizoen begonnen. 

Rust en duidelijkheid
,,Vanuit onze kant is het duidelijk dat de sportieve prestaties goed zijn", laat technisch manager Henk van Stee weten op de clubwebsite. ,,Natuurlijk was er de intentie van beide partijen om met elkaar door te gaan. Naast de prestaties zien we ook de ontwikkeling van onze spelers. Door nu al vroegtijdig zekerheid te hebben over een langer verblijf van Fraser creëren we rust en duidelijkheid voor iedereen. We weten heel goed dat het nog een lastig seizoen kan worden, maar wij spreken het vertrouwen uit in Henk, zijn staf en de spelers dat we onze sportieve doelstelling gaan halen,” aldus Van Stee.

Reactie Fraser
Fraser zelf is ook blij met zijn contractverlenging: ,,Allereerst voel ik me prima op mijn plek bij deze club. Ik heb het gevoel dat we nog meer kunnen bereiken bij Sparta, de club zit in de lift, dat zie je aan alles. In de komende jaren wil de club doorgroeien en ik blijf daar graag een belangrijk onderdeel van uitmaken.”