Henk Veerman vormt koppel met buurman Mühren bij Volendam: ‘Moet er wel meer maken dan hij’

1 augustus 2022

Henk Veerman is terug op het oude nest. De 31-jarige spits verruilt FC Utrecht voor 'zijn' FC Volendam. Kan-ie lekker op het fietsje naar de club. En nóg mooier: Veerman vormt in Volendam een koppel met zijn buurman Robert Mühren.


Bij FC Utrecht verloor Veerman de strijd van Bas Dost, die deze zomer werd aangetrokken. Dus koos de bonkige spits eieren voor zijn geld.

Succeskoppel
Veerman moet samen met Mühren gaan zorgen voor de goals die FC Volendam in de Eredivisie moeten houden. Het tweetal speelden al eens samen in de eerste divisie. "Hij speelde toen wat achter me. Dat kan nu weer", vertelt Veerman in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We kennen elkaar goed en we zijn ook buren. Ja dat is best bijzonder denk ik. Een spitsenkoppel uit hetzelfde dorp die buren zijn in de basis bij een eredivisieclub. Mooi toch?"

In het stadion van Volendam zijn de nodige clublegendes op de muur geschilderd. Er hangen prachtige portretten van Wim Jonk, Johan Steur, Jack Tuyp en Dick Tol. Komt Veerman daar ook bij? "Voor mij? Dan moet ik er wel meer gaan maken dan die Mühren dit seizoen", grapt hij.