Henry bevestigt plannen Spotify-oprichter om Arsenal te kopen, Bergkamp nauw betrokken

4 mei 2021

Getty
Henry (r) en Bergkamp.

Thierry Henry heeft tegen Sky Sports bevestigt dat Spotify-oprichter Daniel Ek, die recent publiekelijk verklaarde dat hij geïnteresseerd is om Arsenal over te nemen, samen met clubiconen Dennis Bergkamp, Patrick Vieira en Henry zelf, er klaar voor zijn om de sportieve koers bij de club uit Londen te gaan bepalen.


Henry waarschuwde de aanhang van Arsenal wel dat het overnameverhaal ‘erg lang’ zou kunnen gaan duren.

Willen eigenaren verkopen?
Ek zou de club moeten overnemen van de huidige eigenaren Stan en Josh Kroenke. Die liggen al geruime tijd onder vuur bij de supporters van de club, waar de successen al zo lang uitblijven. De Zweed Ek wil dolgraag een andere koers varen bij de topclub in Londen. Henry, Vieira en Bergkamp schaarden zich na goede gesprekken achter de rijke Zweed. De vraag is nu of de broers Kroenke de club willen verkopen.

Vieira als trainer van OGC Nice.

Arsenal-DNA
Henry liet zich bij Sky Sports voor het eerst in het openbaar uit over de plannen. "Ek wil het Arsenal-DNA opnieuw in de club injecteren, de identiteit die verdwenen is”, zei de Fransman. "Daniel Ek is een echte Arsenal-fan. Hij heeft dat zeker niet voor de publiciteit gezegd, hij is al heel lang supporter.” Henry gaf dus toe dat hij is benaderd door Ek, net als Bergkamp en Vieira. "Hij zei dat hij al het geld bijeen heeft, zodat hij een goed bod kan doen. Nu moeten ze binnen de club Arsenal natuurlijk ook luisteren.”

Bergkamp werkte na zijn tijd bij Ajax bij Almere City, waar zijn zoon Mitchell speelde. Die is inmiddels vertrokken naar Watford. Bergkamp zou z’n handen vrij hebben om Arsenal een andere kant op te duwen.

Dennis Bergkamp.