Heracles-trainer Wormuth: FC Utrecht is de favoriet

17 mei 2019

BSR Agency

Heracles-trainer Frank Wormuth kijkt uit naar de wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal. Morgen speelt zijn ploeg eerst thuis tegen FC Utrecht, dinsdag wacht het uitduel. „Zij zijn de favoriet, zij moeten winnen.”

Heracles verloor dit seizoen twee keer met ruime cijfers van FC Utrecht, maar dit is volgens Wormuth een andere situatie. „We spelen twee keer tegen elkaar, dus ik heb mijn ploeg gezegd om slim te spelen en niet alles in de eerste wedstrijd al te riskeren.”

Wormuth vindt: „Wij hebben niets te verliezen, wij dragen al een kleine kroon, omdat we zo ver zijn gekomen. Mensen feliciteerden ons met het behalen van de play-offs. Maar natuurlijk willen we opnieuw geschiedenis schrijven, net als in 2016.”

Blessures
Kristoffer Peterson (lies) en Maximilian Rossmann (voet) zijn er wegens blessures niet bij en missen zeer waarschijnlijk ook de return. Verdediger Mats Knoester mag daardoor opnieuw in de basis beginnen, dat geldt ook voor Dabney Dos Santos. „Daarom heb ik zoveel gewisseld dit seizoen, om het wegvallen van spelers als Kris en Max te kunnen compenseren”, zegt Wormuth. Normaal zou Bart van Hintum de plek van Rossmann innemen. Maar de trainer denkt vast aan de toekomst, Van Hintum is er volgend seizoen niet meer bij.