‘Het kan niet anders dat transferwindow in voetbal wordt opgeschoven’

25 maart 2020

ANP

Als het aan de directeur van de spelersvakbond VVCS, Louis Everard, ligt gaat men de transferperiode in het voetbal met minimaal een maand opschuiven. Dat vertelt hij in gesprek met ...: "Dat moet de FIFA faciliteren en ik weet ook dat ze daar druk mee bezig zijn."


De grote competities lopen volgens Everard veel geld mis door de stillegging, dus kan er niks anders besloten worden volgens hem: "Anders vallen er clubs om. Dat kan gewoon niet." Volgens hem is het ook prima mogelijk: "Het kan als iedereen instemt. En het zal ook wel moeten, want anders maak je de competities niet eerlijk af." Daarmee doelt hij op de mogelijkheid dat een speler als Hakim Ziyech al voor het einde van de competitie niet meer in dienst van Ajax zou zijn vanwege een contract met Chelsea.

FIFA
De bal ligt nu bij de FIFA, stelt Everard. "Zij zijn bezig met een noodplan en daar passen ook maatregelen in om de competities uit te stellen. Vervolgens is het zaak dat we hier in Europa samen met elkaar gaan optrekken. Want anders wordt het een chaos. Alleen samen kunnen we dit oplossen."