Hoppa! Jonge Oranje Leeuwinnen verpletteren Noorwegen in 1e EK-wedstrijd

16 juli 2019

KNVB Media

De voetbalsters van Oranje werden 9 dagen geleden tweede op het WK in Frankrijk, maar ook daarachter zit weer een goede generatie. Oranje onder 19 begon dinsdag namelijk uitstekend aan het EK in Schotland. In het Firhill Stadium in Glasgow werd Noorwegen met liefst 5-0 verslagen.


Oranje kwam al na iets meer dan 1 minuut spelen op voorsprong in het stadion van Partick Thistle. Het was spits Joëlle Smits (19) van FC Twente die na 70 seconden spelen de Noorse keepster voor het eerst verschalkte. Al in de 5e minuut viel ook de 2-0, gemaakt door Jonna van de Velde (17) uit het beloftenteam van Ajax. Romée Leuchter (18) van PSV maakte er in de 43ste minuut 3-0 van voor de Nederlandse talenten, waarna een minuut later Smits de ruststand zelfs naar 4-0 bracht. In de 2e helft scoorde alleen Ajax-talent Kirsten van de Westeringh (18) van Ajax nog, na een blunder van de keepster van Noorwegen.

Programma
Oranje speelt vrijdagmiddag (17.00 uur) in Paisley de 2e poulewedstrijd tegen Frankrijk. Daar wordt volgende week maandag (19.15 uur) ook de 3e poulewedstrijd tegen gastland Schotland gespeeld. De 2 beste teams uit poule A gaan door naar de halve finales. België, Engeland, Duitsland en Spanje zijn de 4 landen uit poule B.