HSV nog dieper in de shit na 18e nederlaag

14 april 2018

AP

Hamburger SV heeft een wonder nodig om te ontsnappen aan de eerste degradatie uit de Bundesliga in de clubhistorie. Met Rick van Drongelen in de basis verloor de 'Bundesdino' zaterdagmiddag met 2-0 van TSG Hoffenheim.


HSV zorgde vorige week nog voor een stunt door Schalke 04 te verslaan, maar is na het verlies in Hoffenheim weer bijna terug bij af. Goals van Serge Gnabry en Ádám Szalai gaven de thuisploeg al in het eerste halfuur een veilige marge. Van Drongelen, die in de fout ging bij de 1-0, werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Nog 4 te gaan
Met nog 4 wedstrijden te spelen, ziet het ernaar uit dat HSV (22 punten) en FC Köln (21 punten) de twee directe degradanten gaan worden. FSV Mainz (27 punten) staat 16e en zou daardoor aan het eind van de rit een play-off mogen spelen tegen de nummer 3 van de Tweede Bundesliga. Bovendien heeft Mainz maandag nog een wedstrijd tegoed tegen Freiburg.
Klok
Het lijkt dus bijna onvermijdelijk dat de klok in het stadion van HSV over een paar weken stopt met tikken. De digitale cijfers op de stadionklok geven aan hoe lang traditieclub al in de Bundesliga speelt. Geen andere club doet het beter. Simpelweg omdat de Hamburger Sportverein de enige club is die alle seizoenen in de Bundesliga speelde sinds de oprichting in 1963. En daar zijn ze maar wat trots op in de na Berlijn grootste stad van Duitsland.

'Ontsnapploeg'
De laatste jaren ontsnapte HSV een paar keer op het nippertje aan degradatie. In 2014 en 2015 was een promotie/degradatie-play-off nodig om de boel te redden. Vorig seizoen werd op de slotdag van de reguliere competitie een langer verblijf op het hoogste niveau veiliggesteld.