HSV wint degradatieclash en mag nog altijd hopen

21 april 2018

AP

Hamburger SV heeft zich nog lang niet neergelegd bij de eerste degradatie uit de Bundesliga in de clubhistorie. De traditierijke club, die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau speelt in Duitsland, won de degradatiekraker tegen SC Freiburg met 1-0.


Door de belangrijke overwinning is de situatie iets minder uitzichtloos geworden. Met nog 3 wedstrijden brengt de ploeg het gat met de degradatiestreep terug van 8 naar 5 punten.

Van Drongelen op de bank
Rick van Drongelen kon voor het eerst deze maand niet rekenen op een basisplaats. De Nederlandse verdediger van HSV bleef de hele wedstrijd op de bank.

Held Holtby
Lewis Holtby zorgde er in het Volksparkstadion voor dat HSV de hoop levend hield. De middenvelder punterde in de 54ste minuut raak na een fraaie slalom in het strafschopgebied. Nadat Freiburg na een 2e gele kaart voor Caglar Söyüncü met 10 man kwam te staan, liet HSV een handvol kansen liggen om uit de counter de wedstrijd voortijdig te beslissen.

En nu?
Veilig is HSV zoals gezegd nog lang niet. Sterker nog, de ploeg heeft nog steeds een wonder nodig om in de Bundesliga actief te blijven. De ploeg gaat volgende week op bezoek bij Wolfsburg, dat 5 punten meer heeft en dus ook nog niet veilig is. De week erop mag HSV naar Frankfurt, dat knap 7e staat maar de laatste weken niet meer weet wat winnen is. De laatste pot is op 12 mei, in eigen huis tegen Mönchengladbach.

Stand
HSV staat nu 17e met 25 punten uit 31 wedstrijden, 4 punten boven Köln (30 wedstrijden). De nummers 16 tot en met 14 hebben allemaal 30 punten. HSV moet dus nog zeker 5 punten halen uit de laatste potjes en dan hopen dat de concurrentie geen punten meer pakt.